Tandheelkunde

Ook op het gebied van tandheelkunde en preventieve gebitsverzorging willen wij u graag adviseren.

Net als bij mensen is een goede mondverzorging bij huisdieren van groot belang om het gebit en het tandvlees een leven lang gezond te houden. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de honden en 70% van de katten rond de leeftijd van 3 jaar een tandaandoening heeft. De mondproblemen beginnen vaak met een ophoping van tandplaque, een kleverige laag die continu op de tanden wordt gevormd.

Als behandeling uitblijft, kan tandplaque hard worden en zo tandsteen vormen, wat het gebit een onplezierige aanblik geeft. Tandplaque en tandsteen kunnen de oorzaak zijn van gingivitis ofwel tandvleesontsteking, wat erg pijnlijk kan zijn en tot een parodontale aandoening kan leiden. In ernstige gevallen is de schade zo erg dat tandverlies kan voorkomen. Met tandaandoeningen gepaard gaande infecties zijn verantwoordelijk voor een slechte adem. Bovendien kunnen zich vanuit de infectie bacteriën verspreiden via de bloedbaan van het huisdier en zich in de vitale organen nestelen, zoals het hart (met als gevolg hartruis door lekkende kleppen), de lever en de nieren.

Tijdens een consult kunnen we bekijken of uw dier een gebitsreiniging nodig heeft en of speciale voeding verstandig is.
Deze voeding (T/D brokken van Hill’s) bestaat uit speciale brokken die groter zijn en niet onmiddellijk uiteen vallen wanneer het dier erin bijt. In plaats daarvan dringt de tand diep in de brok door en afzettingen van tandplaque en andere etensresten worden van het tandoppervlak verwijderd.
Daarnaast bevat T/D een Superieure Anti-oxidant Formule om oxidatieve schade tegen te gaan. Deze laatste speelt een significante rol in de progressie van tandaandoeningen.