Ontlastings- en urineonderzoeken

Microscopie

Bloedanalyse

Om zo snel mogelijk tot een goede diagnose en behandelplan te komen beschikken we over een modern en uitgebreid laboratorium. Dit stelt ons in staat om dezelfde dag nog veel informatie over uw lieve viervoeter te krijgen.

Wanneer we onderzoeken niet binnenshuis kunnen uitvoeren maken we gebruik van een groot gespecialiseerd laboratorium waar we, afhankelijk van het type test, binnen 1 tot 5 dagen ook de resultaten van krijgen.

Pre-anaesthetisch Bloedonderzoek

Als u uw huisdier bij ons achterlaat doet u dat in de veronderstelling dat hij de best mogelijke medische zorg en liefdevolle aandacht krijgt. U vertrouwt er bovendien op dat onze kliniek u helpt en adviseert bij het nemen van een juiste beslissing in het belang van uw huisdier. Om u helemaal gerust te kunnen stellen, raden wij aan een bloedonderzoek te laten doen voorafgaande aan de anaesthesie (narcose). Net als in de geneeskunde voor mensen zijn de anaesthesiemiddelen in de diergeneeskunde zeer veilig. De risico’s van anaesthesie bij een gezond dier zijn dan ook niet zo groot.

Als een dier echter niet helemaal gezond is kunnen er complicaties optreden tijdens of na de anaesthesie. Om het risico op complicaties minimaal te houden is het noodzakelijk om de gezondheidstoestand van uw huisdier vooraf grondig te onderzoeken.
Voorafgaande aan de anaesthesie doet de dierenarts een lichamelijk onderzoek en bekijkt de ziektegeschiedenis van uw dier. Aan de hand hiervan wordt een advies gegeven hoe noodzakelijk het is om bloedonderzoek te doen. Als alle waarden van het pre-anaesthetisch bloedonderzoek binnen de referentiewaarden liggen dan kunnen we met een gerust hart aan de operatie beginnen. We weten dan immers dat de kans op complicaties minimaal is.

Als er wel afwijkende waarden gevonden worden kunnen we kiezen voor een aangepaste anaesthesie (andere middelen of extra maatregelen) of de operatie uitstellen en eerst behandelen.

Geen enkele operatie is 100% veilig, maar door uw huisdier vooraf grondig te onderzoeken kunnen we de risico’s minimaal houden.